Omroep Gelderland doet verslag van funderingsherstel in Zevenaar
Woningeigenaren in Zevenaar kampen met funderingsproblemen
De afgelopen zomer kwamen veel huiseigenaren in Zevenaar voor een vervelende verrassing te staan: door de droogte ontstonden scheuren in muren en vloeren. In sommige gevallen was de schade zo ernstig dat funderingsherstel noodzakelijk werd.
Op verschillende plekken in de stad wordt inmiddels hard gewerkt om verzakte woningen te stabiliseren. Duurzaam Funderingsherstel is betrokken bij het herstel van meerdere huizen, waaronder die van Hans Tiecken en Jeanette van Muijden.

Hoe werkt funderingsherstel?
Ferry Nieuwboer van Duurzaam Funderingsherstel legt uit hoe het proces in zijn werk gaat:
“We graven gaten en plaatsen speciale palen met een schroef aan het uiteinde. Die boort zich in de bodem en zorgt ervoor dat de fundering wordt gestabiliseerd.”
Dit voorkomt verdere verzakking en biedt een duurzame oplossing voor funderingsproblemen. Meer weten over onze aanpak? Lees het hier.
Hoge kosten en zorgen over financiering
Niet iedereen kan de kosten van funderingsherstel zomaar betalen. De herstelwerkzaamheden kosten huiseigenaren vaak tienduizenden euro’s. Vooral mensen met een laag inkomen of een AOW-uitkering lopen tegen financiële problemen aan.
De gemeente Zevenaar onderzoekt of er een tegemoetkoming kan komen voor gedupeerden. Er wordt nog overlegd met belangenorganisatie ZWIK 2.0 voordat er een definitief besluit wordt genomen.
Wat kun je doen bij funderingsproblemen?
- Merk je scheuren in muren of verzakkingen? Laat een funderingsonderzoek uitvoeren.
- Overweeg funderingsherstel? Informeer naar subsidiemogelijkheden of leningen.
- Blijf op de hoogte van gemeentelijke besluiten over mogelijke tegemoetkomingen.
Wil je meer weten over funderingsherstel in Zevenaar? Neem contact met ons op!
Klik hier voor het hele verhaal en een filmpje.